Ψηφιακές εφαρμογές με αφορμή μία επίσκεψη στην Ακρόπολη

1. Χρωμάτισε την Πεπλοφόρο

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στην εκθεσιακή δράση «Αρχαϊκά Χρώματα» στο σπίτι τους, μέσα από το ψηφιακό παιχνίδι «Χρωμάτισε την Πεπλοφόρο». Εκεί μπορούν να διαλέξουν το πινέλο και τα χρώματα που επιθυμούν, χρωματίζοντας το άγαλμα της Πεπλοφόρου και αποθηκεύοντας ή τυπώνοντας το έργο τους όσες φορές επιθυμούν και με πολλές απίθανες παραλλαγές.

2. Αθηνά, η θεά της Ακρόπολης

Το οικογενειακό παιχνίδι «Αναζητώντας τη θεά Αθηνά» συνδυάζεται με την ψηφιακή εφαρμογή με τίτλο «Αθηνά, η θεά της Ακρόπολης» (www.acropolis-athena.gr), μία εικονική περιήγηση με στόχο τη γνωριμία του επισκέπτη με τις διαφορετικές υποστάσεις της θεάς, αλλά και με το Μουσείο Ακρόπολης.

3. Η Ζωφόρος του Παρθενώνα

Η Ζωφόρος του Παρθενώνα, ένα μοναδικό έργο τέχνης, παρουσιάζεται σε ψηφιακή μορφή μέσα από την εφαρμογή www.parthenonfrieze.gr. H εφαρμογή απευθύνεται στους ειδικούς επιστήμονες, στο ευρύ κοινό, αλλά και στα παιδιά μέσα από τα ψηφιακά της παιχνίδια.

4. Το πρόγραμμα Γλαύκα

Ashampoo_Snap_2013.04.04_22h09m51s_002_

Τα παιδιά μέσα από μία διαδραστική εφαρμογή «το πρόγραμμα Γλαύκα» μαθαίνουν παίζοντας. Βοηθός σε αυτή την περιπέτεια είναι η Γλαύκα ένα ιπτάμενο ρομπότ. Οι «παίχτες» θα μάθουν για τις φθορές, τα αίτια και τα είδη των επεμβάσεων, με τα επαγγέλματα των ανθρώπων που πραγματοποιούν τα αναστηλωτικά έργα καθώς και με τις σύγχρονες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σε αυτά.

5. Google Art Project

Το Μουσείο Ακρόπολης, σε συνεργασία με την εταιρεία Google, δίνει την δυνατότητα στους χρήστες του διαδικτύου να ανακαλύψουν και να δούνε με εξαιρετική λεπτομέρεια επιλεγμένα εκθέματα του Μουσείου μέσω της εφαρμογής Google Art Project.

Το Μουσείο επέλεξε την λίθο VI της ανατολικής ζωφόρου του Παρθενώνα να φωτογραφηθεί σε εξαιρετική λεπτομέρεια με τη χρήση τεχνολογίας φωτογραφίας Super High Resolution ή Gigapixel, επιτρέποντας στον χρήστη να μελετήσει τις λεπτομέρειες της λίθου πέρα από τις δυνατότητες του γυμνού οφθαλμού.

Ο διαδικτυακός επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί πανοραμικά στην Αίθουσα των Αρχαϊκών Έργων και στην Αίθουσα του Παρθενώνα, χρησιμοποιώντας την ειδική τεχνολογία Street View εσωτερικού χώρου.

Δείτε το σύντομο βίντεο της Google με οδηγίες χρήσης της ψηφιακής εφαρμογής.

Εξερευνήστε ψηφιακά το Μουσείο Ακρόπολης στο Google Art Project.

6. Εικονική Περιήγηση στον βράχο της Ακρόπολης.

Ashampoo_Snap_2013.04.05_18h06m44s_001_

H Εικονική Περιήγηση της Ακρόπολης είναι ένας διαδραστικός δικτυακός τόπος που μας δίνει τη δυνατότητα να περιηγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο και να ανακαλύψουμε/ ερευνήσουμε διάφορες ιστορικές πτυχές με ένα μοναδικό τρόπο . Αποτελείται από εικόνες υψηλής ανάλυσης gigapixel και πανοράματα από τα τέσσερα κύρια μνημεία – τον Παρθενώνα, τα Προπύλαια, το Ερέχθειο και το ναό της Αθηνάς Νίκης – καθώς και μια λεπτομερή φωτογραφική αναπαράσταση των εσωτερικών και του εξωτερικών αρχαίων τειχών που περιβάλλουν το λόφο.’ Ολα συνοδεύονται από ιστορικές πληροφορίες και ένα περιγραφικό χάρτη.

pdf gif 18x16Βιβλιογραφία για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Ακρόπολης

Ένα από τα απωθημένα μου, περασμένων χρόνων, είναι να κάνουμε μία ημερήσια εκδρομή στην Ακρόπολη. Να επισκεφτούμε τον ιερό βράχο, το μουσείο, το θέατρο του Διονύσου, την αρχαία αγορά, τη στοά του Αττάλου. Να ζήσουμε μία μέρα στην αρχαία Αθήνα.

Αν το σχολείο σας είναι κοντά στην Αθήνα, η Πάτρα είναι μόνο 3 ώρες απόσταση και έρχονται σχολεία για να επισκεφτούν τον βράχο, είναι κρίμα να στερήσετε από τους μαθητές σας αυτή τη μοναδική εμπειρία. Η επίσκεψη του 3ου ορόφου του Μουσείου της Ακρόπολης με θέα τον Παρθενώνα είναι εξαιρετικής σύλληψης ιδέα. Οι παραπάνω εφαρμογές μπορούν να αποτελέσουν μία πρώτη έρευνα γι αυτά που πρόκειται να ζήσετε.

Αν ζείτε σε απομακρυσμένη περιοχή από την Αθήνα, η τεχνολογία μπορεί να μην μπορεί να υποκαταστήσει μία επίσκεψη στο βράχο αλλά, μπορείτε να πάρετε όλες τις πληροφορίες.

Περί

Just another boring teacher

Αναρτήθηκε στις Ιστορία, Νέα Μέσα, Νέες τεχνολογίες, Οπτικοποίηση, Ψηφιακό υλικό

Σχολιάστε

Εισάγετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση και θα λαμβάνετε ειδοποίηση όταν αναρτώνται νέα άρθρα.

Προστεθείτε στους 967 εγγεγραμμένους.
Κελαηδίσματα
Επενδύσεις
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Απρίλιος 2013
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
ΑΡΧΕΙΟ
Κατηγορίες
Feedburner
Blog Stats
  • 400.426 hits