Συλλογή για την κλιματική αλλαγή. Μέρος 1ο

Countdown To Copenhagen είναι μία διαδραστική γραμμή του χρόνου της Wall Street Journal με τις αλλαγές που έχουν συμβεί τα τελευταία 40 χρόνια.

Advancing Emissions είναι άλλη μία διαδραστική παρουσίαση τηςWall Street Journal που απεικονίζει τα … αέρια του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Breathing Earth άλλος μία διαδραστική εφαρμογή με τις εκπομπές CO2.

Tides Of Change βίντεο της NASA σχετικά με τις κλιματικές αλλαγές . Η NASA έχει ένα ακόμα δικτυακό τόπο αφιερωμένο στις κλιματικές αλλαγές., με πολλά διαδραστικά.

Ένας  Climate Map από τη βρετανική εφημερίδα The Guardian δείχνει την επίπτωση της αύξησης της θερμοκρασίας .. Είναι λίγο μπερδεμένη αλλά θα βοηθήσει η παρέμβαση του εκπαιδευτικού για την παιδαγωγική αξιοποίηση.

Ένα infographic για τις χώρες που συμμορφώθηκα με τη συμφωνία του Κυότο και όσες την έγταψαν στα παλιά τους τα κατάστιχα…

Η εφημερίδα Guardianέχει ένα άλλο διαδραστικό με τίτλο How climate change will affect food resources.

Copenhagen Challenge είναι ένα  online game σχετικά με την κλιματική αλλαγή.

BBC Climate Change: Bloom ένα «παιχνίδι» που σου επιτρέπει να παρέμβεις και να αναστρέψεις τις κλιματικές αλλαγές . Έχει κερδίσει  Webby Award (;).

Η εφημερίδα New York Times παρουσιάζει μία διαδραστική εφαρμογή με τίτλο  Sea Ice in Retreat. Εστιάζει στο τι συμβαίνει στην Αρκτική.

The Denver Postπαρουσιάζει μία εξαιρετική φωτογραφική συλλογή με τίτλο Melting Ice: Glaciers and Ice Shelves. Δείχνει με πολύ έντονο τρόπο την αλλαγή μεγέθους των πάγων λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Το National Geographic έχει ένα διαδραστικό χάρτη Global Warming Effects .  Είναι μέρος ενός μεγαλύτερου πρότζεκτ που ονομάζεται  The Greenhouse Effect.

The Discovery Channel παρουσιάζει το Global Warming Interactive.  Μία διαδραστική παρουσίαση με πολλά σημεία να κάνετε κλικ και πολλά δεδομένα.

The Global Warming Facts and Our Future από το National Academy of Sciences είναι μία πληρέστατη και διαδραστική παρουσίαση.

What Causes Global Warming? είναι μία σειρά φωτογραφιών που όταν περνάς τον κέρσορα πάνω από τη φωτογραφία σου δίνει μία μικρή εξήγηση. Είναι μέρος δικτυακής παρουσίασης για μικρά παιδιά με θέμα το κλίμα.

The Washington Post παρουσιάζει Global Emissions Interactive που αναδεικνύει την αλλαγή των εκπομπών ρύπων κρατών ρυπαντών… από το 1950 ως σήμερα.

The Guardian δημοσίευσε ένα infographic A changing pattern – world climate anomalies. ενδιαφέρον…

Impact of climate change είναι μία σειρά βίντεο του  BBC.

The Key Effects Of Climate Change ένα ακόμα ενδιαφέρον infographic από το  BBC.

Η εφημερίδα The Guardian παρουσιάζει A complete guide to the Copenhagen climate change summit.

Climate Change and Global Warming for Children όπως το λέει και ο τίτλος μία πολύ καλή παρουσίαση για παιδιά.

What Is Global Warming? ενδιαφέρουσα παρουσίαση για παιδιά από το CBBC Newsround.

The Carbon Economy είναι ένα  infographic video. Αυτό πού έβαλα πιο πάνω…

Copenhagen climate change conference 2009: we look at the problems our changing planet is facing είναι ένα  slideshow από την εφημερίδα The Telegraph. Τα κουμπιά ελέγχου για την εναλλαγή φωτογραφιών είναι στο πάνω αριστερά σημείο της οθόνης. περίεργο σημείο!!!

Via

Περί

Just another boring teacher

Αναρτήθηκε στις Διαδίκτυο, Πρωτοβουλίες, Περιβάλλον

Σχολιάστε

Εισάγετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση και θα λαμβάνετε ειδοποίηση όταν αναρτώνται νέα άρθρα.

Προστεθείτε στους 967 εγγεγραμμένους.
Κελαηδίσματα
Επενδύσεις
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Δεκέμβριος 2009
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
ΑΡΧΕΙΟ
Κατηγορίες
Feedburner
Blog Stats
  • 400.294 hits