Το Ψηφιακό Παιχνίδι στην Εκπαίδευση, 12/2

Η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και το Βρετανικό Συμβούλιο σας προσκαλούν, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, στην πρωτότυπη εκδήλωση με θέμα: «Το Ψηφιακό Παιχνίδι στην Εκπαίδευση: Σχεδίαση, δημιουργία και χρήση». Hεκδήλωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και των ειδικοτήτων, σε γονείς και παιδιά. Για την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων και των ομιλιών δεν είναι απαραίτητη η εξοικείωση με τον προγραμματισμό.

Οι επισκέπτες θα γνωρίσουν τις δυνατότητες που παρέχει σήμερα η τεχνολογία στην εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουνΈκθεση ψηφιακών παιχνιδιών με εκπαιδευτικό στόχο, ενδιαφέρουσες σχετικές ομιλίες αλλά και παρουσιάσεις του scratch, που επιτρέπει τη δημιουργία αυτοσχέδιων διαδραστικών παιχνιδιών, κινουμένων σχεδίων και ιστοριών. Σημειώνεται ότι η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Επιπλέον, όλο τον μήνα  Φεβρουάριο διοργανώνονται σχετικές ομιλίες ερευνητών στη Διαδραστική Έκθεση και σεμινάρια για εκπαιδευτικούς. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται μετην υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής.

Κεντρική εκδήλωση στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

18:00-21:00 Έκθεση εκπαιδευτικών ψηφιακών παιχνιδιών στη Διαδραστική Έκθεση του Ιδρύματος Ευγενίδου(Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Στην έκθεση αυτή θα έχετε την ευκαιρία να δείτε πληθώρα παιχνιδιών στις ακόλουθες κατηγορίες:

  • Χωροευαίσθητα παιχνίδια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σχεδιασμένα από μαθητές γυμνασίου, παιχνίδια με πειρατές, παιχνίδια που βοηθούν τα παιδιά στην αντιμετώπιση και στη δημιουργική επίλυση των διαμαχών στο σχολικό περιβάλλον, παιχνίδια με«μαγικά φίλτρα» και διασκεδαστικούς χάρτες.
  • Παιχνίδια για κινητά και υπολογιστές με στόχο την εκπαίδευση αυτόνομης μετακίνησης για άτομα με αναπηρίες αλλά και την προετοιμασία σε θέματα αυτονομίας.
  • Παιχνίδια που έχουν σχεδιάσει και μας παρουσιάζουν σχολικές ομάδες.

18:00-19:30Ομιλίες στο Αμφιθέατρο με θέμα: «Το Ψηφιακό Παιχνίδι στην Εκπαίδευση: Σχεδίαση, δημιουργία και χρήση».

Πρόγραμμα

  • 18:00«Μαθαίνοντας με τα ψηφιακά παιχνίδια: μια ιστορία με δράκους, πριγκίπισσες και… θυμωμένα πουλιά»(Κώστας Καρπούζης, κύριος ερευνητής Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών- Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο).
  • 18:20«Χρήση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας στην τάξη» (Φώτης Λιαροκάπης,Διευθυντής Διαδραστικών Κόσμων, Πανεπιστήμιο Coventry, Τμήμα Πληροφορικής).
  • 18:40«Διαδραστικά Παιχνίδια στο Kinect για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες: Διακρίνοντας τα πρώτα σημάδια αποτελεσματικότητας» (Συμεών Ρετάλης, καθηγητής  Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων, Πανεπιστημίου Πειραιά).
  • 18:55«Η αξιοποίηση παιχνιδιών στην εκπαιδευτική εμπειρία: ερωτήματα και προοπτικές» (Μαρία Σαριδάκη, ερευνήτρια του Εργαστηρίου Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, στην Εκπαίδευση και στα ΜΜΕ, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών).
  • 19:10Εκπαιδευτικοί που έχουν φτιάξει παιχνίδια στην τάξη μοιράζονται τις εμπειρίες τους.
  • 19:30Ερωτήσεις.

19:40 και 20:20 Παρουσίαση Scratch: Τι είναι, τι δυνατότητες έχει;

Το Scratch είναι μία νέα γλώσσα οπτικού προγραμματισμού, που επιτρέπει τη δημιουργία αυτοσχέδιων διαδραστικών ιστοριών, κινουμένων σχεδίων, παιχνιδιών, μουσικής και τέχνης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από παιδιά 8 ετών και πάνω αλλά και από ενήλικες, ώστε να τους μάθει βασικές έννοιες προγραμματισμού. Μέσα από αυτές τις παρουσιάσεις, οι ενδιαφερόμενοι, θα μάθουν πώς μπορούν να φτιάχνουν εύκολα και γρήγορα δικά τους προγράμματα στο Scratch.

Περί

Just another boring teacher

Αναρτήθηκε στις 21ος αιώνας, Παιχνίδια, Ψηφιακός γραμματισμός

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Εισάγετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση και θα λαμβάνετε ειδοποίηση όταν αναρτώνται νέα άρθρα.

Μαζί με 966 ακόμα followers

Κελαηδίσματα
Επενδύσεις
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Φεβρουαρίου 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  
ΑΡΧΕΙΟ
Κατηγορίες
Feedburner
Blog Stats
  • 394.476 hits
Αρέσει σε %d bloggers: