Πόσα διαφορετικά εκπαιδευτικά λογισμικά χρειαζόμαστε;

Σε προηγούμενη ανάρτηση είχα γράψει ότι μου αρέσει η έλλειψη εϕαρμογών στο Ubuntu. Για την ακρίβεια μου αρέσει ο περιορισμένος αριθμός έτοιμων εκπαιδευτικών εϕαρμογών. Πολλές ϕορές δε, μιας και το Ubuntu χρησιμοποιείται για να αναστήσει παλιά μηχανήματα, κι αυτές που υπάρχουν δεν τρέχουν ικανοποιητικά. Ουσιαστικά ξεμένεις με τον επεξεργαστή κειμένου, τα λογιστικά ϕύλλα, το λογισμικό παρουσιάσεων.

Θες και κάτι άλλο; Όχι. Με αυτά μπορείς να κάνεις τα πάντα. Και κυρίως να δραστηριοποιηθούν οι μαθητές: να γράψουν κείμενα όλων των ειδών (παραμύθια, επιστημονική ϕαντασία, θεατρικά έργα, σχολικές εϕημερίδες, περιλήψεις, επιστολές, ιμέιλ, επιστημονικά κείμενα)· να δημιουργήσουν πολυτροπικά κείμενα (ακόμα και ο επεξεργαστής κειμένου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αυτήν τη δουλειά)· να παίξουν με τη στατιστική (αυτό το παραμελημένο κομμάτι της ύλης των μαθηματικών που διδάσκεται όμως, σε αντίθεση με την υπόλοιπη ύλη, σε όλα τα πανεπιστημιακά τμήματα) και την έρευνα· να λύσουν ανοιχτά μαθηματικά προβλήματα· να πειραματιστούν με τις μεταβλητές…

Δεν είναι θέμα λογισμικού, είναι θέμα εκπαιδευτικών απόψεων. Να θεωρείς σημαντικό από τη μια να μάθουν οι μαθητές να χειρίζονται τα συγκεκριμένα λογισμικά και από την άλλη να ξεϕύγεις από τον μονόλογο, την παραδοσιακή ϕωτοτυπία και να πας αλλού, σε άλλα λημέρια… κάποιες φορές άγνωστα και σε σένα.

Αναρτήθηκε στις Απόψεις, Σύγχρονες Τεχνολογίες, Ubuntu

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Εισάγετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση και θα λαμβάνετε ειδοποίηση όταν αναρτώνται νέα άρθρα.

Μαζί με 966 ακόμα followers

Κελαηδίσματα
Επενδύσεις
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Ιουνίου 2013
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
ΑΡΧΕΙΟ
Κατηγορίες
Feedburner
Blog Stats
  • 394.453 hits
Αρέσει σε %d bloggers: