Αποθετήριο εκπαιδευτικού περιεχομένου για την Ακρόπολη

Τι είναι το αποθετήριο εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την Ακρόπολη;

Το Τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Ακρόπολης έχει δημιουργήσει μια σειρά εκδόσεων που αναφέρονται σε πολλά διαφορετικά θέματα. Στόχος του υλικού αυτού είναι να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να προετοιμαστούν καλύτερα τόσο για το μάθημα στο σχολείο, όσο και για την επίσκεψη της τάξης στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο.

Στο πλαίσιο συνεργασίας του Τμήματος με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), εντάχθηκε στο αποθετήριο το σύνολο του εκπαιδευτικού περιεχομένου για την Ακρόπολη, με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση και αξιοποίηση του υλικού από την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και από το ευρύτερο κοινό, ανάλογα με το προφίλ του κάθε χρήστη.

Τι υλικό υπάρχει για κάθε ομάδα χρηστών;

Εκπαιδευτικοί από όλες τις βαθμίδες μπορούν να αντλήσουν υλικό αναφοράς, για να προετοιμάσουν το μάθημα ή την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο. Διαδραστικά παιχνίδια, βιβλία, εκπαιδευτικά έντυπα, ταινίες, εκπαιδευτικές μουσειοσκευές και φάκελοι υποστηρίζουν τη μάθηση πριν και μετά την επίσκεψη. Μαθητές θα βρουν εδώ υλικό αναφοράς με θέμα την Ακρόπολη και τα μνημεία της για εργασίες τους.

Αλλά και το ευρύτερο κοινό, όπως οικογένειες και επισκέπτες μπορούν να βρουν εδώ πληροφορίες για να προετοιμάσουν μια οικογενειακή επίσκεψη ή να πλαισιώσουν την εμπειρία της επίσκεψης στην Ακρόπολη με πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό.

Πώς χρησιμοποιείται το αποθετήριο;

Στο Αποθετήριο εκπαιδευτικού περιεχομένου για την Ακρόπολη, παρέχονται σε εκτυπώσιμη μορφή ολόκληρα βιβλία για παιδιά, καθώς και φυλλάδια για την ενημέρωση και προετοιμασία των εκπαιδευτικών.

Στο Αποθετήριο κάθε ομάδα χρηστών μπορεί να πλοηγηθεί με βάση διάφορα κριτήρια, όπως Μνημείο, Θέμα, Τύπο Περιεχομένου, Μάθημα, Εκπαιδευτικό Επίπεδο, Ηλικίες.

Τέλος, το Αποθετήριο ενσωματώνει φωτογραφίες, ταινίες και διαδραστικές εφαρμογές υποστηρίζοντας έτσι, με δυναμικό τρόπο την αναπαράσταση και ερμηνεία του παρελθόντος.

Κόβοντας δρόμο: Πατήστε το link «Εκπαιδευτικοί» αριστερα και θα βρείτε 214 προτάσεις διδασκαλίες. Μπορείτε να τις τροποποιήσετε, να τις «παντρέψετε»  και να δημιουργήσετε τη δική σας εκδοχή. Όπως «Διαφημίσεις με Θεούς»!  Εκπληκτική ιδέα.

Περί

Just another boring teacher

Αναρτήθηκε στις Ιστορία, Μουσείο, Συλλογές
One comment on “Αποθετήριο εκπαιδευτικού περιεχομένου για την Ακρόπολη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Εισάγετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση και θα λαμβάνετε ειδοποίηση όταν αναρτώνται νέα άρθρα.

Μαζί με 966 ακόμα followers
Κελαηδίσματα
Επενδύσεις
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Απρίλιος 2013
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
ΑΡΧΕΙΟ
Κατηγορίες
Feedburner
Blog Stats
  • 394.671 hits
Αρέσει σε %d bloggers: