Θα πρέπει να ομολογήσω ότι είμαι μεγάλος θαυμαστής της Pixar ιδιαίτερα από τη στιγμή που παρακολούθησα το Toy Story. Πολλές φορές το πλαίσιο μέσα στο οποίο παρακολουθείς μία ταινία της αποδίδει ιδιαίτερη αξία και είναι λογικό ότι παρακολουθώντας τις αντιδράσεις μικρών παιδιών ενθουσιάζεσαι ή απογοητεύεσαι από μία ταινία.
Η εταιρεία Pixar έβαλε το λιθαράκι της στην ανανέωση του παιδικού κινηματογράφου. Αν και η κύρια ιδέα των σεναρίων είναι διαχρονική όπως το να ζωντανεύουν τα παιχνίδια, η οικογενειακή ζωή, το ρομπότ υπήρξε μία «ανανέωση» στη ματιά. Ο Πινόκιο είναι ένα παιχνίδι αλλά ένα παιχνίδι είναι και ο Buz Lightyear με μια διαφορά … ότι ο Πινόκιο εξανθρωπίζεται ενώ ο Buz είναι ανθρώπινος… Ο Wall-e, ένα ρομπότ σε ένα κατεστραμμένο από τη μόλυνση πλανήτη, δεν μπορεί να γίνει πιο ανθρώπινο. Η Pixar και τα σενάρια της ουσιαστικά στηρίζονται στην ανατροπή.
Τώρα το ερώτημα που προκύπτει είναι… ποιος είναι πίσω από την Pixar;
Αρχικά ήταν ο George Lucas αλλά κάποια στιγμή μπλέχτηκε ο Χρυσοδάκτυλος! Τώρα αφού είδατε την ταινία σχετικά με τον Ζούκεμπεργκ και το Facebook ήρθε η ώρα να παρακολουθήσετε τον «Θρίαμβο των Φυτών».
Φέτος με τους μαθητές μου, στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης, διερευνούμε τα παιχνίδια. Αν και δεν είναι καθόλου πρωτότυπο ως σενάριο, θα σας το παρουσιάσω μόλις αποκτήσει αναλογική και ψηφιακή μορφή, ελπίζω ότι έχει αρκετά καινοτομικά στοιχεία. Ένα είναι σίγουρο, ότι συνεργαζόμαστε με τους φίλους μας από την Πάτρα.
Υ.Γ. Μια κι όπως έχετε παρατηρήσει συναντώ μεγάλες δυσκολίες για συχνή ανάρτηση άρθρων θα προσπαθήσω να αναρτώ άρθρα κάθε Τρίτη και Παρασκευή, με … μεγάλη ανοχή… ζόρια γαρ!
Σχολιάστε