Τέτοια εμπάθεια; Γιατί;

Σας ενημερώνουμε ότι κατά το νέο σχολικό έτος 2010- 2011 την απόφαση για τα θεάματα (παραστάσεις θεατρικές, κουκλοθεατρικές, θεάτρου σκιών και κινηματογραφικές ταινίες) που θα παρακολουθήσουν οι μαθητές, θα λαμβάνουν από κοινού ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων του κάθε σχολείου. Οι παραστάσεις που απευθύνονται στους μαθητές θα πρέπει να συμβαδίζουν με τους σκοπούς και τις αξίες της παιδαγωγικής, όπως είναι η ψυχική καλλιέργεια, η βίωση των αξιών της ζωής, η γνώση και η ορθή αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων. Επίσης θα πρέπει να ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντα και την αντιληπτική ικανότητα της ηλικίας των μαθητών στους οποίους απευθύνονται και να διαθέτουν άρτιο λόγο και άψογο περιεχόμενο.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την εγκύκλιο πατώντας εδώ.

Παιδαγωγική αξιοποίηση: Πάντοτε πίστευα και τιμούσα τη συμμετοχή των γονέων. Αλλά υπάρχουν και κάποια όρια. Ποτέ δε θα ζητούσα την άδεια, γιατί περί αυτού πρόκειται από τον κάθε άσχετο με την εκπαίδευση, για το τι θα κάνω με τους μαθητές μου. Θα εμπιστευόσασταν τον οδοντίατρο που θα έβγαινε στο δρόμο και θα ζητούσε τη λαϊκή συμμετοχή για το σφράγισμα που θα σας έκανε; Θα εμπιστευόσασταν τον αρχιτέκτονα που θα σχεδίαζε το σπίτι σας αφού έπαιρνε τη σύμφωνη γνώμη του κάθε άσχετου; Γιατί θα εμπιστευτείτε τον εκπαιδευτικό που θα πρέπει να πάρει τη σύμφωνη γνώμη από μη σχετικούς;

Προφανώς ο δικηγόρος, αρχιτέκτονας, βουλευτής, τοπικός παράγοντας, ο οικονομικός μετανάστης  που θα έχει γνώμη θα πάει τα παιδιά του στα θεάματα που θα επιλέξει ο ίδιος. Προφανώς ο ίδιος ο γονιός και ο σύλλογος γονέων θα υπογράψει την απόφαση να πάνε τα παιδιά σε κάποιο θέατρο που θα επιλέξει ο εκπαιδευτικός. Αλλά…

Αλλά εκτός από παράνομοι, άνομοι και όλα τα σχετικά επίθετα που μας χάρισε ι οιπουργός το τελευταίο χρόνο τώρα είμαστε και ανίκανοι. Ανίκανοι να επιλέξουμε ένα θέαμα κατάλληλο για τους μαθητές μας. Πιθανά να έχουμε κάνει κακές επιλογές. Αλλά αυτή η εγκύκλιος νομίζω, ισχυρίζομαι, υποθέτω ότι μας κατατάσσει στο τελευταίο σκαλοπάτι. Πιθανά να υπάρχουν και ακόμη χαμηλότερα σκαλοπάτια. Θα το ανακαλύψουμε σύντομα.

Advertisements
Περί

Just another boring teacher

Αναρτήθηκε στις Αφορισμός
9 comments on “Τέτοια εμπάθεια; Γιατί;
 1. Ο/Η ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ λέει:

  Είναι ανίκανοι οι εκπαιδευτικοί να κρίνουν αν τα θεάματα εξυπηρετούν τις αξίες και τους σκοπούς της παιδαγωγικής;
  Πώς πιστοποιείται πως ο κάθε γονέας είναι σχετικός μ΄αυτές τις αξίες και σκοπούς;
  Απαράδεκτη απόφαση.

 2. Ο/Η annakp λέει:

  Η άλλη άποψη..
  Στο σχολείο μας εδώ και χρόνια συναποφασίζουμε με τους γονείς για εκδρομές και θεάματα με γνώμονα το παιδί και τον αμοιβαίο σεβασμό στους ρόλους μας .. όχι πάντα εύκολο .. μα εφικτό στις μικρές σχολικές μονάδες και τα οφέλη μεγάλα..

 3. Συμφωνώ κι εγώ ότι είναι απαράδεκτη η απόφαση. Ακυρώνει το ρόλο μας, τουλάχιστον…Τι άλλο έχουν ν’ ακούσουν τ’ αυτιά μας!

 4. Ο/Η Γιώργος Γ. λέει:

  Συνάδελφε θα ήθελα να σε ενημερώσω πως η σχετική εγκύκλιος με την παρακολούθηση θεαμάτων ήρθε πάλι σήμερα 24 Σεπ, αλλά αναβαθμισμένη…. Έχει προστεθεί και η παρακάτω παράγραφος…..

  «Εφιστούμε την προσοχή σας στην ευθύνη που συνεπάγεται η τήρηση των ανωτέρω τόσο σε σχέση με την απόδοση των φόρων όσο και σε σχέση με την υποχρέωση της απόδοσης των πνευματικών δικαιωμάτων στους δημιουργούς.
  Σας παρακαλούμε για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών.
  Ευχαριστούμε για την συνεργασία σας. »

  Οταν μιλάμε για αναβάθμιση…….

 5. Ο/Η Guest λέει:

  Τα όνειρά σου μη τα λες
  γιατί μια μέρα κρύα
  μπορεί και οι φροϋδιστές
  να ‘ρθουν στην εξουσία

  Ήρθαν τα σκουπίδια της ελληνικής κοινωνίας.
  Πλειοψηφία γαρ.

  Όποιος 30 χρόνια δεν κατάλαβε στο πετσί του τον γυφτοπασοκικό ολοκληρωτισμό, όποιος δεν αντέδρασε στον λαϊκισμό των χυδαίων αναλφάβητων, ας τούς λουστεί σε κάθε πτυχή της ζωής του.
  Ναι, κάθε χλιμίτζουρας πατέρας που παραγοντίζει και κάθε κατίνα μάνα που «κολλάει» κάθε βράδυ στην τουρκική πολιτισμική 5η φάλαγγα θα έχει λόγο για το τι θα δουν/ακούσουν τα παιδιά.

  Κοιμηθείτε αμέριμνοι.
  Σε λίγα χρόνια η ύλη και το πρόγραμμα της σχολικής εκπαίδευσης θα εκπονείται από τον Νταβούτογλου.
  Τότε θα «λυθούν» προβλήματα όπως της ανάρτησης.

  Όσα Ελληνόπουλα μένουν, αν μένουν…, θα μαθαίνουν κολλυβογράμματα σε νέα κρυφά σχολειά.
  Δεν ξέρω από ποιους. Όχι από εσάς πάντως.
  Υπήρξατε συνεργοί, έστω σαν όργανα, στον αφελληνισμό της ελληνικής εκπαίδευσης.
  Στην δημιουργία απο-εθνικοποιημένων, «παγκοσμιοποιημένων», αγράμματων και ανιστόρητων που προορίζονται για ψηφιακή υπαλληλία σε big corporations.

  Η βλακώδης μεταπολιτευτική ελευθεριότητα στα πανεπιστήμια και η διακυβέρνηση πράσινης λεηλασίας μετέπειτα παρήγαγε και ανάξιους δασκάλους, δούλους αποκλειστικά υλικών επιδιώξεων χωρίς την παραμικρή αίσθηση αποστολής.
  Ούτε μια απεργία εκπαιδευτικών δεν ανακαλώ με αιτήματα περιεχόμενο και, διαδικασίες της εθνικής εκπαίδευσης.

  Αν ο Γιωργάκης σάς φάει και το εφάπαξ η Νέμεσις θα ολοκληρωθεί …

 6. Ο/Η salnk λέει:

  Αγαπητέ Guest,
  Πόσο δίκιο έχεις!
  Θυμάμαι όταν πήγαινα εγώ σχολείο (πριν 40 χρόνια) κάτι τέτοια προβλήματα ήταν λυμένα. Κυριακή πρωί, μετά την εκκλησία, όλο το σχολείο ΔΩΡΕΑΝ παρακαλώ στο σινεμά.
  Μια γενιά μεγαλώσαμε με «Εσχάτη προδοσία», «Η μεσόγειος φλέγεται», «Παπαφλέσσας» κλπ.
  Τώρα κάτι ξενέρωτα κουλτουριάρικα…

 7. Ο/Η Άλκης Τομαδάκης λέει:

  Γιατί ωρέ, Άδωνι, παρακολουθείς το ιστολόγιο του – κατά τη γνώμη σου – ανάξιου και δουλικού καλωδιωμένου δασκάλου; Τι περιμένεις να αποκομίσεις;
  Και υπογράφεις ως Guest… Ο φίλος σου, ευρυμαθής και πατριδολάτρης, Στυλιανός Παττακός θα συμφωνούσε με αυτό το ξενικό παρωνύμιο;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Εισάγετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση και θα λαμβάνετε ειδοποίηση όταν αναρτώνται νέα άρθρα.

Μαζί με 965 ακόμα followers

Κελαηδίσματα
Επενδύσεις
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Σεπτεμβρίου 2010
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Αυγ.   Οκτ. »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
ΑΡΧΕΙΟ
Κατηγορίες
Feedburner
Blog Stats
 • 363,611 hits
Αρέσει σε %d bloggers: