Τα βιβλία Δημοτικού και Γυμνασίου σε μορφή Word

Ένα μεγάλο παράπονο των εκπαιδευτικών που αξιοποιούν τα σχολικά εγχειρίδια είναι ότι:

ΕΊΝΑΙ ΚΛΕΙΔΩΜΈΝΑ

Μπορούμε να τα επιδείξουμε σε χαμηλή ανάλυση που ουσιαστικά αναιρεί τα θετικά της ψηφιακής τους μορφής πέρα από την δυνατότητα εκτύπωσης.

Στο ΠΙ όμως στη σελίδα του Τμήματος Ειδικής Αγωγής διάβασα με ενδιαφέρον την παρακάτω ανακοίνωση:

Το Τμήμα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Ομάδα Εργασίας (Ο.Ε.) έχει δημιουργήσει ηλεκτρονική μορφή των εγχειριδίων Δημοτικού και Γυμνασίου, κατάσταση των οποίων εμφανίζεται παρακάτω.

Η Ο.Ε. χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες και, από τα ηλεκτρονικά διδακτικά βιβλία των βλεπόντων μαθητών, δημιουργεί νέα βιβλία, με μεγεθυσμένους χαρακτήρες (σε μεγέθη από 18 έως 38 στιγμές), προσβάσιμα στους μαθητές με μειωμένη όραση (μ.ό.) (Χρησιμοποιούνται επίσης και οι όροι «Μαθητές με χαμηλή όραση»,  «Μερικώς βλέποντες» ή «Αμβλύωπες μαθητές»).

Στο προσαρμοσμένο υλικό χρησιμοποιούνται σε έντονη κυρίως μορφή (bold) γραμματοσειρές Sans Serif, των οποίων οι χαρακτήρες είναι ευδιάκριτοι από τους μαθητές με μ.ό., όπως Arial, Verdana, Tahoma κ.λπ. Η μεγέθυνση της γραμματοσειράς συνεπάγεται αύξηση του όγκου του υλικού. Γι’ αυτό κάθε παραγόμενο βιβλίο, για να είναι εύχρηστο, χωρίζεται κατά την προσαρμογή του σε τόμους των 120-150 σελίδων. Για κάθε μαθητή με μ.ό. καταβάλλεται προσπάθεια ώστε το υλικό που παράγεται να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο προσαρμοσμένο στις δυνατότητές του. Έτσι, τα διδακτικά βιβλία καθενός μαθητή με μ.ό. περιλαμβάνονται σε 30-50 ή και περισσότερους τέτοιους τόμους…

Αν έχετε μαθητές με μειωμένη όραση υπάρχει η δυνατότητα να αποκτήσουν τα σχολικά εγχειρίδια σε ειδική εκτύπωση από το ΠΙ.

Επίσης υπάρχουν αναρτημένα όλα ή σχεδόν όλα τα σχολικά εγχειρίδια σε επεξεργάσιμη μορφή Word. Αν χρειάζεστε για να αξιοποιήσετε στη διδασκαλία σας μέρος των βιβλίων δεν έχετε παρά να κατεβάσετε τους αντίστοιχους τίτλους των βιβλίων και να τους επεξεργαστείτε. Για τους φιλολόγους και για το πολυτονικό σύστημα σας παρέχονται πολυτονικές γραμματοσειρές.

Περί

Just another boring teacher

Αναρτήθηκε στις ΑΒάπτιστο, Βιβλία, Ωραίο
5 comments on “Τα βιβλία Δημοτικού και Γυμνασίου σε μορφή Word
  1. […] post by mcsotos var addthis_language = 'en'; Filed under 255146 ← The Journey To Joy […]

  2. Ο/Η marilia λέει:

    Σωτήρη, πού μπορώ να βρω σε ηλεκτρονική μορφή τα βιβλία (ακόμα και του δασκάλου); Γιατί δεν καταφέρνω να τα βρω απ’ το ΠΙ;

  3. Ο/Η marilia λέει:

    Εντάξει, ήθελα του δασκάλου για να στείλω ένα συνάδελφο πληροφορικής να διαβάσει κάτι στην Ιστορία της Δ’. Τα βρήκα από το google, στο σχολείο του… πατέρα!!! 🙂

    φιλιά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Εισάγετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση και θα λαμβάνετε ειδοποίηση όταν αναρτώνται νέα άρθρα.

Μαζί με 966 ακόμα followers
Κελαηδίσματα
Επενδύσεις
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Σεπτεμβρίου 2010
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
ΑΡΧΕΙΟ
Κατηγορίες
Feedburner
Blog Stats
  • 394.671 hits
Αρέσει σε %d bloggers: