Ιδέες για διδακτική αξιοποίηση των λογισμικών Google

Μερικές προτάσεις για την αξιοποίηση των εργαλείων της Google, όπως η αναζήτηση, οι χάρτες, το λογισμικό Earth, οι εικόνες και οι ειδήσεις στη διδασκαλία γνωστικών αντικειμένων όπως η γεωγραφία, η ιστορία και η κοινωνική και πολιτική αγωγή.

Οι διδακτικές προτάσεις θα βοηθήσουν «να έρθει ο κόσμος στην τάξη» και θα βοηθήσουν τους μαθητές να βρουν επίκαιρες πληροφορίες που δεν μπορούν να βρεθούν σε συγγράμματα, να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην έρευνα και να κατανοήσουν πώς να αξιολογούν διάφορες πηγές πληροφοριών στο Διαδίκτυο. Απευθύνονται κυρίως στους μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου στα γνωστικά αντικείμενα της Γεωγραφίας, της Ιστορίας και της Κοινωνικής Πολιτικής Αγωγής

Εμπεριέχονται: λεπτομερείς σημειώσεις και συμβατότητα με τα προγραμμάτων σπουδών (της Μ. Βρετανίας) για τους εκπαιδευτικούς, μαζί με τα φύλλα δραστηριοτήτων για τους μαθητές. Οι μαθητές ενθαρρύνονται να χρησιμοποιήσουν ένα φάσμα δεξιοτήτων στη διάρκεια των μαθημάτων, όπως η ανεξάρτητη έρευνα, η ανάλυση των αποτελεσμάτων των ερευνών τους, η επικοινωνία, η ομαδική εργασία και η παρουσίαση των έργων τους μέσα στην τάξη.

Διδακτικές προτάσεις για το Δημοτικό.

Όλα τα σχέδια μαθήματος και φύλλα δραστηριοτήτων είναι διαθέσιμα ως αρχεία  PDF και έγγραφα του Word που σας επιτρέπεται να τα προσαρμόσετε .

Μία και ο Μάης είναι μήνας που αναπτύσσονται ψηφιακές δραστηριότητες από αρκετούς εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στη διαδικασία επιμόρφωσης Β’ Επιπέδου, είναι μία συλλογή με ενδιαφέρουσες  ιδέες που μπορείτε να προσαρμόσετε στις ανάγκες σας ή απλά να εμπλουτίσετε.

Advertisement
Περί

Just another boring teacher

Αναρτήθηκε στις Google, Google Earth, Google Maps, αναζήτηση, web2.0

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Εισάγετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση και θα λαμβάνετε ειδοποίηση όταν αναρτώνται νέα άρθρα.

Προστεθείτε στους 966 εγγεγραμμένους.
Κελαηδίσματα
Επενδύσεις
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Μαΐου 2010
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
ΑΡΧΕΙΟ
Κατηγορίες
Feedburner
Blog Stats
  • 396.145 hits
Αρέσει σε %d bloggers: