Με την έναρξη της νέας χρονιάς ο υπουργός Παιδείας κ. Στυλιανίδης ανακοίνωσε την επιμόρφωση 8.000 εκπaιδευτικών στην παιδαγωγική αξιοποίηση της/των Τεχνολογίας/ων Πληροφορίας/ων και Επικοινωνίας/ων ( Έχει πλάκα γιατί ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει … για το όνομα.)
Βέβαια από το 2005 η ΕΥΕ έχει προκηρύξει ένα έργο επιμόρφωσης 15.000 εκπαιδευτικών ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ60 και ΠΕ70. Για τις ανάγκες αυτού του προγράμματος έχει ήδη κρίνει ως επιμορφωτές Β’ Επιπέδου περίπου 80 εκπαιδευτικούς και επιμορφώνει άλλους περίπου 400.
Θα ήθελα να πιστέψω ότι θα επιμορφωθούν 8.000+15.000 εκπαιδευτικοί. Άλλωστε βρισκόμαστε στην προτελευταία θέση παιδαγωγικής αξιοποίησης των ΤΠΕ σύμφωνα με ένα δημοσίευμα του Βήματος που βρήκα στο Εδρα.
Θα σας παραθέσω άλλο ένα video.
Ενδοοικογενειακά το συζητήσαμε έντονα, ως προς τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά. Είναι δυνατό να διαφωνήσουμε σε πολλά από όσα αναφέρει. Σε αυτό που δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε είναι ότι υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις και είμαστε υποχρεωμένοι, εφόσον αδυνατούμε να παρέμβουμε σε αυτά που πρόκειται να συμβούν, να παρακολουθούμε και να αναστοχαζόμαστε τις εξελίξεις.
Θα πρέπει να απαντήσουμε εν τέλει, οι μαθητές μου/σας που είναι 8 χρονών ( και τα παιδιά μου/σας) τι πρέπει να μάθουν/αποκτήσουν; Τι έχουν ανάγκη;
Τα πράγματα, επειδή βρισκόμαστε και στην Ελλάδα, μπορούν να είναι ακόμα πιο τραγικά κυρίως λόγω της νεοελληνικής θεάς της Προχειρότητας.
Γνωστή μου που έχει αναλάβει να επιμορφώσει εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης περιορίζεται σε εγκεκριμένα από το Π.Ι. πολυμεσικά εκπαιδευτικά προγράμματα.
Με τη σειρά μου θα ήθελα να προτείνω μια διαφωτιστικότατη διπλωματική εργασία, που ανακάλυψα χθες βράδυ.
Τίτλος: Ηλεκτρονικές κοινότητες μάθησης
Συγγραφέας: Ρήγκου, Ευαγγελία
Ημερομηνία Έκδοσης: 2007-07-09
Λέξεις Κλειδιά: Εξατομίκευση
Ηλεκτρονική κοινότητα
URL: http://nemertes.lis.upatras.gr/dspace/handle/123456789/473